La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha demanat aquest dimecres unitat del sector contra agressions a professionals que cobreixen actes per l'agressió d'ahir a un periodista de Telemadrid confós per un treballador de TV3 a la manifestació convocada per Ciutadans per condemnar agressions. El Col·legi de Periodistes ha reclamat "tolerància zero" amb les agressions a periodistes "siguin del mitjà que sigui i vinguin d'on vinguin".

El col·legi ha fet aquestes declaracions després que uns concentrats estiressin la càmera que portava a l'espatlla el periodista de Telemadrid sota els crits de "és de TV3 i m'està amenaçant". A conseqüència, el treballador va haver de marxar escortat pels mossos d'esquadra després de rebre diversos cops de puny en la manifestació. 

En paral·lel, el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha condemnat l'agressió al càmera i ha exigit "la fi" de tots els atacs d'aquest tipus. El grup també ha lamentat que incidents com aquest "siguin freqüents en actes unionistes", després de comptabilitzar 37 casos d’amenaces, intimidacions o agressions físiques contra periodistes la tardor de 2017 a Catalunya; i 22 agressions, de les quals 13 amb violència física, aquest 2018.