L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confessat aquest dimarts haver estat víctima d'assetjament sexual mentre ocupava el càrrec. El fet s’hauria produït en el marc d’una trobada amb persones del món judicial i d’alta carrera, d’ideologia progressista fa unes setmanes, segons Colau. "Amb l'alcohol, dos homes es van fer els simpàtics, em van preguntar si tenia nòvio i si podíem fer alguna cosa", ha explicat sense voler entrar en més detalls sobre la història davant dels assistents al Teatre La Latina de Madrid, en el marc d'una conferència organitzada per Podemos sobre "feminització de la política".

A la reunió també hi han participat la secretària d'Igualtat, Clara Serra, o la portaveu de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre. "Si em passa a mi això sent alcaldessa, què no els passarà a les altres dones", ha lamentat l'alcaldessa, aportant la seva experiència a tall d'exemple de les circumstàncies a les quals s'enfronta el gènere femení, més enllà dels afers públics.

Durant la jornada, l'alcaldessa barcelonina ha aprofitat per denunciar les dificultats per conciliar dins i fora de la política. Així mateix, ha deixat espai per al reconeixement de la "tristesa" que causa als càrrecs municipals, com a la resta dels treballadors, no poder passar més temps amb els fills i ha reivindicat la conciliació per millorar "la qualitat de vida de tots i totes", nens i adults. Colau ha coincidit amb Maestre en la necessitat de feminitzar no només la política, sinó el seu exercici.

Maestre ha defensat que es gestiona "millor" la tasca quan s'accepta que no s'és perfecte, es delega i s'admet que no es tenen totes les respostes. A parer seu, el gest resulta més fàcil per a les dones que per als homes, que funcionen encotillats en les normes que els ha imposat el patriarcat. La madrilenya també ha reconegut la satisfacció que li causa "desmuntar prejudicis" a l'equip municipal de Manuela Carmena sobre el fet de ser dona. Finalment, ha lamentat que a parer seu encara es qüestioni a les dones joves que arriben a llocs de responsabilitat tant en la política com en altres àmbits.