L'exalcalde de Barcelona i líder del PDeCAT a l'Ajuntament, Xavier Trias, ha rebut aquest dijous la vara d'honor de mans de l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, una distinció que es lliura als alcaldes quan deixen el consistori. La resta de regidors ho ha celebrat dempeus i amb un gran aplaudiment.

En l'últim ple de la legislatura s'han acomiadat els regidors que abandonen el consistori, com el president del PP, Alberto Fernández Díaz, el veterà Jaume Ciurana, la presidenta de Ciutadans, Carina Mejías, i l'exalcalde Xavier Trias, que ha estat homenatjat amb aquest símbol.

En la seva intervenció, el convergent ha tingut paraules d'agraïment per a Joaquim Forn. "Avui no hi és, i això és una injustícia absolutament lamentable", ha dit. A més, també ha assegurat que el tracte que s'ha donat a l'extinent d'alcalde de CiU Antoni Vives ―assenyalat per presumptes irregularitats quan va liderar Barcelona Regional― ha estat injust.

D'altra banda, Trias ha recordat als expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas i a l'exlíder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, als quals ha agraït el seu suport, tot i que també ha retret a Colau que, en ocasions, el PDeCAT no s'ha sentit "ben tractat".

L'exalcalde ha destacat la feina feta les últimes setmanes al costat dels que seran els nous regidors de JxCat a l'Ajuntament, com Elsa Artadi, Neus Munté i Ferran Mascarell, i ha acabat assegurant que estima Barcelona com a capital de Catalunya, "que és una nació que té un grau de dependència que no ens agrada, i lluitem perquè no sigui així".

El PDeCAT es converteix ara en un grup municipal que es renova completament, ja que cap dels seus deu regidors no continuarà a l'Ajuntament.