L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona treballarà de forma unitària amb els grups municipals per reafirmar la voluntat antitaurina de la ciutat i perquè la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la Llei catalana que prohibeix les corrides de toros quedi "sense efectes pràctics".

En una compareixença davant els mitjans -acompanyada dels líders CiU, PSC, ERC i CUP-, Colau ha assegurat que la normativa pròpia de l'Ajuntament va més enllà de les curses de toros, ja que també defensa els drets dels animals: "Si no podem permetre clavar una banderilla a un gos del carrer no podem deixar que es maltracti un animal en un recinte tancat".

Ha assegurat que els serveis tècnics del consistori ja estan treballant des del punt de vista jurídic, encara que ha puntualitzat que encara no saben "fins a quin punt es posiciona la sentència", per la qual cosa ha insistit que s'ha de llegir amb deteniment el document per treballar de forma unitària en una resposta.

Ja abans d'aquesta compareixença, l'alcaldessa havia assegurat en un tuit que "digui el que digui" el Tribunal Constitucional (TC), la capital catalana impedirà el maltractament animal. En un missatge en el seu compte de Twitter, Colau ha recordat que Barcelona es va declarar ciutat antitaurina el 2004, i ha assegurat que "Barcelona és una ciutat antitaurina des de 2004. Digui el que digui el TC, farem complir les normatives que impedeixen el maltractament animal".

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la prohibició de les corrides de toros a Catalunya, després que dimarts passat votessin a favor de suspendre aquesta llei aprovada pel Parlament el 2010, com ja va avançar El Nacional.

L'alt tribunal ha resolt per majoria –però no per unanimitat, ja que hi ha hagut un vot particular per al 'no', vuit a favor i tres en contra– que l'Executiu català va ser més enllà de les atribucions que li concedeixen les transferències que exerceix en la matèria.