L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a ser rebuda a cop de crit i xiulet, aquesta vegada a Sants en el context de les Festes del barri.

Durant el pregó de les Festes de Gràcia Colau va haver d'interrompre la lectura del seu discurs perquè no va poder contenir les llàgrimes. L'alcaldessa va ser xiulada pels assistents a l'acte que donava el tret de sortida a les festes del barri gracienc. Jordi Cuixart, expres polític i convidat com a pregoner va entrar al rescat de Colau i va demanar "formem part d'un mateix poble. No ens deixem dividir.". Aquest cop, a Sants, tot i que també ha sigut rebuda a cop de xiulet, no ha aturat el seu discurs.

 

Benvinguts els xiulets

Un cop finalitzades les festes de Gràcia, comencen les del barri de Sants, on Ada Colau també ha participat en el discurs previ al pregó. Colau notablement nerviosa ha començat a llegir, tot i que feia estona que rebia els mateixos xiulets de Gràcia, que es repetien a Sants. L'alcaldessa ha fet cas omís a l'esbroncada i ha dit: "Aquí no sobra ningú, benvinguts els xiulets, benvinguts els aplaudiments...".

Els crits no han cessat en cap moment durant el discurs de Colau. "Fora, fora!", ha acompanyat de fons les seves paraules tota l'estona. Els xiulets han incrementat amb molta força quan Ada s'ha acomiadat: "Visca Sants!".

"Una festa major, una festa de convivència, on ningú sobra, només sobra els discursos d'odi. Ningú sobra, benvinguts els xiulets, benvinguts els aplaudiments", han sigut les paraules de l'alcaldessa en referència a l'escridassada que estava patint i que ha viscut també a Gràcia. 

"Fora, fora!"

Aquest cop, Colau, s'ha mostrat més ferma i ha semblat més preparada que el darrer pregó al barri de Gràcia. No s'ha aturat en cap moment, tot i que a estones li ha tremolat la veu. L'escarni a l'alcaldessa no ha cessat tot i que ja havia finalitzat el seu discurs fa estona. De fet, en cada final d'intervenció dels presents, el públic ha tornat a cridar "Fora, fora, fora Colau!".

La resta dels parlaments han transcorregut amb normalitat. La presidenta del consell municipal del districte de Sants, Neus Munté, el vicepresident de la federació de carrers de la festa major de Sants, Pol Bridgewater, i el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra. I els pregoners Marta Sorribes i Joan Galimany.

A continuació, la intervenció completa d'Ada Colau:

El pregó de Gràcia

Després del pregó del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que va donar el tret de sortida a l'edició d'enguany de la Festa Major de Gràcia, la plaça de la Vila va passar dels crits d'independència a les xiulades i esbroncades just en el moment que l'alcaldessa, Ada Colau, veïna del districte, es va apropar al micròfon a parlar. L'escridassada va estar tan forta que, durant uns minuts, Colau no va poder començar la seva intervenció.

Davant la mostra de rebuig tan evident, l'alcaldessa fins i tot va haver de negociar amb el públic per aconseguir el silenci: "No patiu, que seré breu". Enmig d'aquesta situació, i amb l'alcaldessa visiblement emocionada, Cuixart va tornar a prendre la paraula per recordar que "formem part d'un mateix poble. No ens deixem dividir.

Imatge principal: Colau durant el seu discurs del pregó a Sants.