L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat molt crítica amb el seu soci de govern, el PSC. I ha posat el focus en el ministre de Sanitat, Salvador Illa, pel doble paper que està combinant amb la mirada posada a la seva candidatura a les eleccions catalanes.

En una entrevista a Aquí Cuní de Ser Catalunya, ha estat taxativa: "Més enllà de la postura de cadascú, que en termes polítics és legítima, la qüestió del ministre Illa s'està demostrant insostenible. Ho vam dir la majoria el dia que va dir que era candidat però vaig ser la primera en traslladar-li personalment que seria insostenible ser candidat i ministre de Sanitat en plena gestió d'una tercera onada i amb la campanya de vacunació".

Colau, que també fa campanya per la seva candidata Jèssica Albiach, afegeix: "I estem veient tots la seva incomoditat en les rodes de premsa quan se li fan preguntes com a candidat i ministre de Sanitat en un moment en què s'han de prendre decisions difícils. I un ministre de Sanitat ha de prioritzar el criteri sanitari per davant de qualsevol altra qüestió fora de dubtes. Seria bo per tothom i ell el primer que deixés el ministeri quan abans". Sense cap mena de dubte, és una de les més crítiques de Podemos amb Illa.

Crítiques a Campo

Els socialistes no volen ajornar les eleccions al Parlament del 14 de febrer. És evident que malgrat liderar la campanya per combatre la pandèmia, prioritzen l'electoralisme i el missatge arriba des del PSC però també el PSOE. Aquest dijous ha estat Juan Carlos Campo qui s'ha pronunciat, apostant també per mantenir-les. El ministre de Justícia ha advertit que canviar de data els comicis seria "greu per a la democràcia", perquè es tracta de "democràcia i drets fonamentals". També ha recordat que la suspensió no està prevista a la llei electoral. 

Colau demana coherència: "Li demanaria al ministre de Justícia que en comptes de fer aquestes declaracions que generen més incertesa que parlin entre ells. Entre els diferents ministeris, amb el Govern i busquin posar-se d'acord de manera raonable, científica i amb dades. Perquè anar fent declaracions i contradeclaracions només genera angoixa".

Tremosa no li agafa el telèfon

L'estratègia comunicativa de Colau és clara: a través de les xarxes lloar dels mèrits que suposadament ha fet el seu govern i a través dels mitjans reclamar, criticar i advertir als adversaris. Més enllà d'Illa, també ha estat el torn pel conseller d'Empresa Ramon Tremosa. L'alcaldessa se sent menystinguda perquè no li agafa el telèfon: "He estat trucant al conseller des de dilluns i no he obtingut cap resposta. Em sembla increïble que en plena onada de fred i amb talls de subministrament a molts municipis no em doni cap resposta i no ens reuneixi". 

Afirma que "li sembla increïble" que no agafi el telèfon durant tres dies ni contesti la carta que li ha enviat: "La secretària és molt amable però ell no respon". La urgència l'atribueix als talls de llum i electricitat que es repeteixen a molts punts del territori. Tot i que no ha focalitzat com el govern espanyol, també amb el seu partit Podemos al capdavant, no ha complert amb les promeses electorals que pregonava sobre aquest aspecte.