L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha defensat aquest matí de les crítiques d'alguns grups polítics que l'assenyalaven com una de les desencadenants de la marxa de Nissan. En una roda de premsa per valorar el tancament, Colau ha assegurat que el consistori ha mostrat el seu "suport polític" a la indústria de l'automòbil en "incomptables ocasions" i ha demanat a la resta de partits "màxima unitat".

L'alcaldessa ha fet aquestes declaracions després que partits com el PP apuntessin unes paraules de la tinent d'alcalde d'Ecologisme, Janet Sanz, com a motiu del tancament. Sanz va afirmar el mes passat, abans de que comencessin les especulacions sobre la marxa de Nissan, que calia "evitar" la reactivació de l'ús de l'automòbil després del coronavirus

També el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha demanat no convertir l'"anècdota en categoria" i ha assegurat que el consistori sempre ha tingut una "posició clara" de defensa del sector i d'ajut per adaptar-la a les necessitats de transformació ecològica actuals. 

Tots dos també han aprofitat la roda de premsa per qualificar la decisió de Nissan de "mala notícia" i d'"error" i han demanat que es revisi.