La regidora Partit Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona Francina Vila ha acusat avui l'alcaldessa Ada Colau de "nepotisme" i "amiguisme" per haver aprovat en una comissió de govern municipal dues ajudes econòmiques a "amics comuns", segons diu la regidora. 

Es tracta de dues subvencions de 336.259 euros a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), de la qual Colau havia sigut portaveu, i de 190.000 a COOP57, una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris. 

Tal com indica l'acord adoptat, l'ajuda a la PAH va dirigida a l’execució de projecte "dret a l'habitatge i a l'energia: empoderament col·lectiu i assessorament jurídic social, per atendre els col·lectius que es trobin immersos o ja hagin patit processos de desnonament o bé que es trobin davant d'un risc real de patir-lo". L'ajuda també va dirigida a tots aquells que tenen problemes de pobresa energètica, ja sigui en concepte de llum o aigua. 

Pel que fa a COOP57, l'ajuda va dirigida a un projecte de creació d'un Fons Municipal per al Foment a l'Accés al Finançament de projectes d'economia social i solidària.