L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tampoc serà al dinar inaugural del saló de l'automòbil que presidirà el rei, Felip VI, acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El dinar es fa aquest migdia al Palau 7 de les instal·lacions de la Fira.

Colau havia de participar al dinar i no a la visita posterior del monarca a la Fira, però en el darrer moment ha fet saber que "no hi pot acudir a causa d'un imprevist personal", segons ha comunicat el consistori.

Buit institucional

En comptes de l'alcaldessa representarà l'Ajuntament el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni. No hi haurà per tant amb el Rei a la taula presidencial cap representant ni de l'Ajuntament de Barcelona ni del Govern, atès que el president, Pere Aragonàs, ha declinat la invitació argumentant que ha de ser present al debat de política general que celebra la darrera sessió aquesta tarda al Parlament.

En representació de la Generalitat hi haurà el conseller d'Empresa, Roger Torrent. El Govern argumenta que tot i que no participarà a esdeveniment que convoqui la Casa Reial, no deixarà d'estar present a actes que se celebrin a Catalunya encara que hi participi el Rei. Més encara quan es tracta de donar impuls a sectors econòmics, com és aquest cas.

Acompanyaran al monarca a la taula presidencial, el presient Sánchez, el president de la Fira, Pau Relats, el president d'Anfac, José Vicente de los Moros, i el president del Saló, Enrique Lacalle. A més s'hi afegirà un empresari que ocuparà la cadira que s'havia assignat a Colau.

Torrent, amb la ministra

Torrent serà a la taula número 1, amb la ministra d'Indústria, Reyes Maroto; i Colloboni serà a la dos, tot i que a la foto de família ocuparà el lloc de Colau.

No hi haurà cap parlament del monarca en el marc del dinar. I en acabar, Felip VI visitarà el Saló.

Aquesta és la cuarta visita del monarca a Catalunya aquest any, després que ha acudit a les Jornades del Cercle d'Economia, a la inauguració del Mobile i als premis Princesa de Girona.

rei felip vi pere aragones ada colau pedro sanchez inauguracio taula mobile wolrd congress barcelona 2021 efe

Felip VI 

Aquest cop, però, s'ha hagut d'avançar un dia el viatge del monarca per evitar que coincidís amb l'aniversari de l'1-O.

Les entitats indepedentistes protagonitzen en aquests moments protestes a la Plaça d'Espanya.

 

A la imatge principal, l'alcaldessa Ada Colau amb una mascareta amb els colors de la República / Europa Press