L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat aquest dimarts el president de Ciutadans, Albert Rivera, de ser un "piròman" que busca "augmentar permanentment el conflicte" a Catalunya. "Fas por. Necessitem empatia i solucions", ha afegit.

Colau s'ha expressat així a través del seu compte de Twitter, després que el líder de la formació taronja compartís dues fotografies en què podia apreciar-se creus grogues a la platja de Canet de Mar i làpides al Cementiri Nacional d'Arlington (Washington). "Nacionalisme i patriotisme. (Indecència i decència)", era el missatge que acompanyava a les imatges.

Un grup de persones va arrencar aquest dilluns desenes de les creus grogues que es trobaven clavades a la sorra, la qual cosa va provocar un enfrontament que va acabar amb tres ferits lleus. En les creus podien llegir-se paraules com a "Democràcia" i "Llibertat", simbolitzant la mort d'aquests conceptes.

"Al meu una platja amb creus grogues no m'agrada. Però el teu tuit m'agrada molt menys Albert Rivera. Fas por, busques augmentar permanentment el conflicte. Necessitem empatia i solucions, no piròmans", li ha retret l'alcaldessa.

Mejías respon

Davant d'això, la presidenta del grup municipal de Cs, Carina Mejías, ha retret a Colau que "per no agradar-li les creus grogues, ens imposen a tots el llaç groc separatista a l'Ajuntament", així com que "les places i les platges no són dels separatistes, són de tots".

El pitjor, però, és que ha deixat anar que el que és "piròman" és "participar en el cop de l'1-O i donar suport als escarnis contra famílies de càrrecs públics".