L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha reunit amb tots els presos polítics a Lledoners aquest divendres a la tarda per primera vegada. En sortir del centre penitenciari, l'alcaldessa ha anunciat que la seva formació portarà al ple municipal d'aquest gener una nova declaració institucional per denunciar la situació de repressió que viuen els presos i contra els càrrecs de rebel·lió i sedició pels quals s'acusa els presos.

A més a més, l'alcaldessa també ha assegurat que la situació de presó preventiva que viuen els presos és totalment "injusta" i "una gravíssima vulneració dels drets fonamentals" que no es pot normalitzar en cap moment, alhora que ha carregat contra el temps que porten patint aquesta situació de presó.

El tinent d'alcaldessa Jaume Asens ha acompanyat Colau durant la visita i en sortir de Lledoners ha assegurat que el procés judicial contra els presos és una "absurditat", ja que el Suprem ha demanat el seu trasllat quan ni tan sols se sap la data d'inici del mateix judici, a la vegada que ha criticat que es demani el mateix trasllat amb tanta antelació.

Aquesta ha estat el primer cop que Colau s'ha reunit amb tots els presos a la vegada, però no ha estat la seva primera visita a la presó. Anteriorment, Colau ja havia fet tres visites a les presons per reunir-se amb Cuixart, Sànchez, Junqueras, Forn, Bassa i Forcadell. Els tinents d'alcaldessa Gerardo Pisarello i el mateix Jaume Asens també han fet diverses visites als presos durant els últims mesos.