Després de la sentència del cas Palau, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que ara toca que els dirigents polítics de Convergència i també del PDeCAT "han de dir explícitament què sabien i què no", a banda de prendre les "responsabilitats pertinents que poden passar per abandonar la política".

Així de clara ha estat l'alcaldessa barcelonina, qui ha apuntat cap a Artur Mas, però també a altres polítics en actiu com Josep Rull, Jordi Turull i Carles Puigdemont. Colau considera que com a màxims dirigents de les formacions polítiques implicades en el cas els toca respondre. L'alcaldessa també ha assegurat que "durant 10 anys CDC ha estafat els ciutadans" mentre "governava i, al mateix temps, saquejava el Palau de la Música".

Tot i que Colau ha declarat que no li pertoca a ella dir si Puigdemont, Rull i Turull han d'abandonar la política o no, sí que els exigeix explicacions i també "que demanin disculpes a la ciutadania" després que la sentència confirmés el finançament il·legal del partit. El tinent d'alcalde de Transparència de Barcelona, Jaume Asens, ha anat més lluny i ha assegurat que si bé ara ja es coneixen les responsabilitats penals del cas, cal seguir investigant. En aquesta línia, i fent un paral·lelisme amb la trama Gürtel, creu que ara cal descobrir "qui era l''M.Rajoy' del 'cas Palau'".

Administració amb "parets de vidre"

D'altra banda, el tinent d'alcalde, Jaume Asens, també ha aprofitat per fer una crida a la justícia perquè els diners que han d'abonar Millet, Montull i Osàcar retornin al Palau de la Música o a l'Ajuntament de Barcelona però creu que en cap cas són uns diners que han de viatjar cap a Madrid. Considera que la decisió del govern de Xavier Trias perquè l'Ajuntament de Barcelona sortís de l'acusació del cas Palau, ara els podria sortir molt car i fer possible que aquests diners acabin al govern espanyol, en comptes d'anar a les institucions pertinents.

Un altre dels objectius que el govern municipal de Barcelona ha volgut remarcar arran de la sentència és que des de l'administració local s'estan posant tots els controls necessaris per evitar futurs casos de corrupció. L'alcaldessa ha declarat que des de la seva entrada a l'Ajuntament ha convertit tots els murs en "parets de vidre" per tal que la ciutadania pugui tenir tota la informació del que passa al seu ajuntament.

Per últim, Ada Colau ha donat les gràcies als barcelonins perquè creu que aquesta sentència respon a "una pressió veïnal constant" que ha fet superar "les dificultats del procés judicial" en referència als constants retards en el cas.