L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha trencat finalment el seu silenci després de les declaracions de l'excomissari José Villarejo atribuint els atemptats del 17A a un "error greu" del CNI "per donar un petit ensurt a Catalunya". Dirigint-se als mitjans aquest dimecres a la tarda, Colau ha demanat "evitar batalles polítiques i usos partidistes" de la tragèdia, referint-se al tuit d'Elsa Artadi (Junts) on ha exigit el seu posicionament, i desconfiar d'un personatge "fosc" com Villarejo. Així i tot, l'alcaldessa s'ha sumat al comunicat de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), en el qual demana a l'excomissari que ampliï les informacions i acompanyi amb proves les seves afirmacions sobre els atemptats del 17A.

 

Polèmica

Colau ha lamentat aquest dimecres que les declaracions de Villarejo hagin despertat "aquesta polèmica amb aquesta lleugeresa", malgrat que les hagi fet "en seu judicial i com a acusat". Així i tot, l'alcaldessa continua sense posicionar-se sobre si dona credibilitat o no a la teoria que el CNI pretenia donar un petit ensurt a Catalunya", i per això ha demanat que "es posi en el centre l'interès de les víctimes i no es generin polèmiques més enllà del que es pugui demostrar". D'aquesta manera ha respost també a la diputada de Junts i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, que ha exigit aquest matí per Twitter que no s'hagi pronunciat sobre el tema.

Conèixer la veritat

Ara, Colau s'ha posicionat a favor de conduir "la investigació més gran possible" i amb "rigor" sobre els atacs a Barcelona i Cambrils. Per a l'alcaldessa, cal "prioritzar les víctimes", perquè és "important" el dret d'aquestes "a conèixer tota la veritat", i ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona "sempre els va donar suport". En aquest sentit, s'ha sumat al comunicat de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), en el qual demana a l'excomissari que ampliï les informacions i acompanyi amb proves les seves afirmacions sobre els atemptats del 17A.

En la mateixa línia d'ometre les paraules de Villarejo i fins i tot desmentir-les directament, ha anat un altre company de Colau al partit dels comuns. El diputat al Parlament, David Cid ha escrit: "Villarejo és un gàngster i un mafiós, i com a tal cal valorar les seves declaracions. Davant l'intent d'utilitzar el dolor de les víctimes, cal actuar amb màxima contundència i transparència per desmentir qualsevol declaració que busqui situar una ombra de dubte sobre els atemptats".