Les declaracions de l'excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, no han provocat la mateixa reacció a tota la classe política. Malgrat atacar directament al CNI a qui acusa de voler "donar un petit ensurt a Catalunya" lligant el servei d'intel·ligència espanyol amb una estreta relació amb l'imam de Ripoll, el cap ideològic que va perpetrar els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils, la resposta ha estat tèbia per part de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Compara Ripoll amb Barcelona

Les declaracions de Villarejo les hem d'emmarcar davant d'un jutge i en plena Audiència Nacional però el silenci mediàtic d'un sector ha estat evident. La diputada de Junts i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha lamentat que Colau, com a màxima representant del consistori barceloní on es van viure els assassinats més cruels del 17-A en plena Rambla, no hagi dit absolutament res.

Precisament, l'única publicació a les xarxes socials que ahir va fer Colau és una visita a Roquetes i anar a la Sala Beckett. Una posició totalment oposada a la de l'alcalde de Junts a Ripoll, Jordi Munell, que ha sortit a tots els mitjans per reclamar saber la veritat de tota la trama terrorista.

Colau se'n va al teatre i carrega contra el pujolisme

"Ripoll vs. Barcelona. Silencis que fan mal". Aquest ha estat el missatge contundent d'Artadi per contraposar la resposta de Colau i Munell i ho acompanya de dues captures de pantalla. A la primera, es recullen les paraules de Munell sobre Villarejo: "Molt greu aquesta declaració. Ara cal exigir de nou als partits que ho varen bloquejar, una comissió d'investigació al Congrés espanyol i explicar en seu parlamentària pública les exposicions i conclusions de la Comisión de Secretos Reservados". 

La segona imatge que publica Artadi és una story de l'Instagram de Colau on ella mateixa es publica d'esquenes per publicitar que ha anat al teatre a veure la comèdia 'El corredor de Karts' de Marc Artigau. L'alcaldessa escriu damunt el vídeo la temàtica de l'obra: "Sobre el subconscient de la Catalunya pujolista i beata".

Els comuns desmenteixen Villarejo

En la mateixa línia d'ometre les paraules de Villarejo i fins i tot desmentir-les directament, ha anat un altre company de Colau al partit dels comuns.

El diputat al Parlament, David Cid ha escrit: "Villarejo és un gàngster i un mafiós,i com a tal cal valorar les seves declaracions. Davant l'intent d'utilitzar el dolor de les víctimes,cal actuar amb màxima contundència i transparència per desmentir qualsevol declaració que busqui situar una ombra de dubte sobre els atemptats". Els comuns volen passar pàgina.