L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, espera la visita del rei Felip VI aquest divendres, un cop aquest va decidir autoconvidar-se als actes de record de les víctimes dels atemptats del 17 d’agost de l’any passat. Amb tot, Colau segueix considerant que la institució que representa el monarca és “antidemocràtica i corrupta”, tal com ja va considerar-ho el 14 d’abril de l’any 2014.

Aleshores Colau no era alcaldessa ni tan sols sonava com a candidata, però a les xarxes socials, coincidint amb el dia de la república va deixar clara la seva opinió sobre la monarquia, tot recordant que el 14 d’abril és “un bon dia per recordar que la monarquia és una institució antidemocràtica i l’espanyola, a més, corrupta”.

Ara, quatre anys després d’aquelles declaracions i només a dos dies d’una nova visita del rei, en les hores més baixes de la popularitat de la monarquia a Catalunya i amb una àmplia part de la societat rebutjant no només la presència reial sinó la pervivència de la monarquia, Colau ha reiterat que pensa “exactament el mateix”, és a dir, que la monarquia és, tal com va dir en el seu moment, “antidemocràtica i corrupta”.

Colau ho ha assegurat via Twitter en resposta a un requeriment de l’editor Eduard Voltas, que li recordava el que havia dit feia quatre anys. Amb tot, Colau ha volgut circumscriure la seva opinió al debat actual recordant que amb motiu de la commemoració del 17-A ella no vol ser “protagonista”, sinó que només vol “acompanyar amb respecte les víctimes”, actitud que justificaria la presència de Felip VI, tot i que Voltas no havia al·ludit al 17-A, fet que li ha fet notar en la seva resposta.

Felip VI ja sap doncs, què en pensa l’alcaldessa de Barcelona sobre la institució que representa.