El sopar inaugural del Mobile World Congress es va celebrar diumenge a la nit. Mentre que als carrers que envolten el Palau de la Música hi havia un soroll eixordidor de cassoles i xiulets durant prop de 5 hores, a l'interior de la institució s'hi feia un sopar de gala amb el rei Felip VI com a convidat d'honor. Ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni el president del Parlament, Roger Torrent, van assistir a la rebuda oficial del Monarca, però tot i això sí que van anar al sopar. Dilluns al matí, abans de la inauguració oficial del MWC, l'alcaldessa ha explicat a RAC1 que abans de sopar va poder intercanviar unes paraules amb el Rei.

"Li vaig dir al Rei que la gent està molt dolguda". Amb aquesta contundència es va dirigir la batllessa al Monarca, que ha subratllat que mentre estaven asseguts a taula ni el Rei ni la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, van parlar amb ella. Al president Torrent tampoc li van dirigir la paraula. L'alcaldessa també va recordar al Borbó el discurs que va fer el 3 d'octubre, després de les càrregues policials del referèndum de l'1-O: "Li vaig explicar que aquell discurs es va fer amb una falta d'empatia bestial".

Tot i que Ada Colau no va anar al besamans previ al sopar, ha reconegut que l'acte d'aquest diumenge "no era una situació senzilla, però dins el que cap va anar bé". Colau admet que la situació política actual "és molt durà però jo havia de ser al sopar com a alcaldessa de la ciutat amfitriona". Si més no, ha insistit a deixar clar que "hi havia d'haver algun gest per mostrar el nostre descontentament i per això el president i jo vam decidir no assistir a la rebuda".

L'alcaldessa ha explicat que Felip VI va ser molt educat i li va matisar que "la seva tasca és defensar la Constitució, jo ho entenc però es pot fer de moltes maneres diferents, i li vaig fer saber".

L'alcaldessa garanteix la continuïtat de l'MWC

Tot i aquesta polèmica al voltant de la celebració del Mobile World Congress ha provocat certa desconfiança sobre la continuïtat de la fira a la capital catalana, la batllessa ha enviat un missatge de tranquil·litat: "Garanteixo al 100% que l'any que ve hi haurà MWC, tinc molt bon 'feedback' dels empresaris".

En la mateixa línia ha considerat que Barcelona es mereix ser la capital del mòbil "perquè és un dels 'hubs' tecnològics a Europa". Colau ha indicat que el Mobile necessita estabilitat i que "és normal que el món econòmic s'espanti amb les situacions tenses, però l'MWC no es fica en política".

Finalment l'alcaldessa ha opinat sobre la plantada a mig discurs del president del Parlament a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona: "El president del Parlament té dret a ser escoltat, els membres del poder judicial no poden tenir una actitud tan partidista". No ha marxat sense comentar la manifestació contra la presència del Monarca d'aquest diumenge que va provocar algunes càrregues policials: "A Barcelona tothom té dret a la manifestació, però els Mossos havien de garantir l'accés al sopar".