La candidata de Barcelona en Comú a l'ajuntament de Barcelona, Ada Colau, no ha aclarit si abandonarà l'ajuntament de Barcelona en cas de no sortir revalidada com a alcaldessa als propers comicis municipals. 

L’objectiu d’Ada Colau és liderar "un govern progressista”, ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3, i que si no és la força més votada la decisió l'hauràn de "prendre en comú”. “En funció dels resultats decidirem on som més útils", ha precisat, i ha afegit que "Les persones ens hem de posar sempre al servei del projecte". Alhora ha deixat la porta oberta a pactar amb el PSC i ERC per formar una nova legislatura si "no miren a la seva dreta". 

L'alcaldessa ha instat al candidat del PSC, Jaume Collboni, i al d'ERC, Ernest Maragall, a mirar "a la seva esquerra, que la trobaran". Colau ha dit ser conscient que "s'han acabat les majories absolutes i governar en minoria és complicat" i que "vol sumar més suports que fa 4 anys".

La candidata s'ha mostrat molt crítica amb el conseller d'Interior, Miquel Buch i ha assegurat que "s'ha desentès de la seguretat a Barcelona, fins al punt que no es presenta a les reunions de la Junta local de seguretat". Colau ha dit que és responsabilitat de la Generalitat que a Barcelona hi hagi una manca evident de seguretat ja que des de la institució "no s'ha reforçat el cos dels Mossos d'Esquadra". En aquest sentit, ha denunciat que "hi ha hagut deixadesa cap a les funcions a Barcelona per part de la Generalitat" i que és imprescindible "la col·laboració institucional". 

Pel que fa polítiques d'habitatge, Colau ha postulat l'ajuntament de Barcelona com a pioner ja que "no hi ha cap administració de l'Estat que n'estigui fent més". En aquest àmbit, ha destacat que per primer cop s'ha fet un cens de solars. "Era una vergonya que no s'hagués fet abans. No els tenim preparats", ha indicat. 

Colau també ha repassat altres acords de govern com "mesures per lluitar contra la contaminació que han estat reconegudes a tot el món", "una funerària pública" o "l'accés públic al dentista". També ha dit que el seu equip de govern ha estat el primer d'enfrontar-se als oligopolis".