L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al govern espanyol que inclogui la congelació del preu del lloguer al paquet de mesures per fer front a la crisi econòmica, el qual s'ha d'aprovar aquest dimarts al Consell de Ministres. A través d'un vídeo compartit a les seves xarxes socials aquest dilluns, Colau ha assenyalat que des d'Unidas Podemos i Barcelona en Comú "ja fa temps" que reclamen "que s'eviti l'especulació dels lloguers", una mesura que segons l'alcaldessa és de caràcter "urgent". En aquest sentit, ha assegurat que ara mateix els preus de les rendes "a les grans ciutats ja estan desbordats i amenacen a milers i milers de famílies". "No només a la gent més jove i a la gent amb ingressos més baixos, sinó també a la classe mitjana", ha afegit.

Colau assenyala al PSOE

De fet, Colau ha apuntat directament al PSOE com a responsable de no comptar amb mesures per fer front a la crisi de l'habitatge. "No sé què passa al partit socialista que sempre li tremolen les cames quan ha de fer front a especuladors i fons voltors i ja és hora de fer-ho", ha assegurat. És per això que ha fet una crida a través de les xarxes socials per fer arribar el seu missatge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per tal que sigui conscient de la petició feta. "Al final, depèn d'ell que la mesura entri o no en aquest decret", ha recordat Colau. 

En el vídeo, l'alcaldessa de Barcelona ha deixat clar que els lloguers "no poden continuar pujant de forma incontrolada" i que mentre no hi hagi una llei de l'habitatge que inclogui la regulació del preu, "és moment d'afegir aquesta mesura al decret d'emergència". En aquesta línia, Colau ha apuntat que és "imprescindible aturar les pujades arbitràries" i que, per fer-ho, és necessari incloure la seva congelació al decret de mesures urgents del govern espanyol.

Les mesures anticrisi del govern espanyol

 Aquest dimarts, el Consell de Ministres aprovarà el tercer paquet de mesures per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de l'actual crisi. Segons està establert, aquestes accions entraran en vigor l'1 de gener i, entre altres, inclourà mesures per frenar el preu dels aliments. Una de les mesures que es plantejarà serà reduir l'IVA a certs productes, així com un xec d'ajuda d'uns 300 euros per facilitar el cost del cistell de la compra. En referència a aquest paquet anticrisi, l'alcaldessa de Barcelona ha criticat que no conté suficients accions sobre l'habitatge, encara que ha destacat "mesures positives" com el "preu de l'energia" o la reducció del preu del transport públic. "Mesures que estem totalment a favor i que nosaltres mateixos hem proposat", ha subratllat.