L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dimecres que no veu en “perill” la construcció del nou espai d’esquerres i abast català que ha d’estar format per Iniciativa per Catalunya (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Barcelona en Comú (BeC) i Podem.

Per primer cop des que va esclatar la crisi dins “els comuns”, arran de la consulta que Podem formularà a les bases sobre si es volen mantenir a la confluència, l’alcaldessa de Barcelona i impulsora del partit s’ha pronunciat al respecte i ha volgut treure ferro a l’assumpte. Aquest dimecres, Colau ha assegurat en una entrevista a Antena3 que no “veu perill a la creació del nou subjecte polític en la mesura que portem molts anys treballant junts” al territori i a les institucions.

De fet, les diferents formacions que han d’integrar el nou partit coincideixen, en termes generals, en les bases polítiques que aquest ha de tenir. El punt de dissentiment ha estat bàsicament en els aspectes més tècnics, com l’elecció dels òrgans del partit i els terminis de presentació del codi ètic. Podem considera que no poden "prescindir d'aquelles coses que han fet de l'organització un referent d'una nova manera de fer les coses".

Colau ha assegurat que la confluència funciona i que per ser alternativa els partits dels comuns s’han d’ajuntar. “Cada cop que ens ajuntem, ens premien a les urnes”, ha afirmat l’alcaldessa en referència a les eleccions municipals, on es van presentar sota la marca de Barcelona en Comú, i les generals, com En Comú Podem.

“Amb aquestes bases comunes que ja construïm des de fa temps, entenc que la construcció de l’espai no és només necessària sinó també il·lusionant”, ha mantingut l’alcaldessa sobre el nou espai polític, segons ha mantingut, és “demanda ciutadana”.