Ada Colau (Barcelona), Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet) i Dolors Sabater (Badalona) són algunes de les alcaldesses que aquest matí han trencat una llança a favor de la immersió lingüística. Ho han fet a Santa Coloma de Gramenet en un acte organitzat per Somescola. S'hi han reunit alcaldes de pràcticament tots els partits polítics, a excepció del PP i Cs.

El món municipal ha fet una crida a combatre els intents de l'Estat espanyol de "desestabilitzar" la societat a través de l'ús de la llengua com a instrument polític. Els alcaldes han reivindicat que més enllà de les diferències polítiques, la unitat davant el model educatiu català és innegociable. Han destacat la capacitat de cohesió de la immersió lingüística i han advertit l'Estat espanyol que tant les institucions com la ciutadania plantaran cara a qualsevol ofensiva.

A l'acte també hi han assistit l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, i la de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich.

 La trobada ha estat un acte previ a les manifestacions convocades aquesta tarda (18:00h)  davant de tots els ajuntaments catalans.