L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha mostrat partidària en una entrevista a BTV, de pactar amb el candidat d'ERC, Ernest Maragall, després de les eleccions municipals. Colau ha negat l'existència d'un acord postelectoral, però ha afegit que "tant de bo" el vot a favor d'ERC a la connexió del tramvia sigui l'inici d'una futura entesa.  

Colau ha celebrat el canvi a les files del grup d'ERC, amb la substitució de Xavier Bosch per Ernest Maragall, i ha posat l'exemple del tramvia, al qual Maragall dona suport. “La majoria de votants no entenia la incoherència [d’ERC] en assumptes com el Tram”, ha deixat anar.

La líder de Barcelona en Comú ha donat a entendre que l'acord amb ERC podria ser complementat amb el PSC, i en canvi ha criticat que el partit de Maragall pacti amb el PDeCAT o que els socialistes se'n vagin amb els del 155 (PP i Cs).

Colau ha intentat relativitzar la desbandada que s'està produint al seu equip de dirigents que anuncien que no seguiran a l'Ajuntament, o que s'ho estan pensant, com és el cas de Gerardo Pisarello, Laia Ortiz, Josep Maria Montaner, Gala Pin i Jaume Asens.

L'alcaldessa s'ha mostrat convençuda que els regidors que no repetiran "seguiran treballant per a la ciutat", i ha indicat que la llista serà renovada. "Hi ha molta gent bona per estar en una llista renovada", ha argumentat.

L'alcaldessa s'ha queixat que a Barcelona no hi ha, al seu entendre, prou mossos d'esquadra.