"Alineament total" entre Òmnium Cultural i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre "procés constituent, cohesió social, cultura i llengua". El president de l'entitat catalanista, Jordi Cuixart, així ho ha afirmat des de l'Ajuntament, en la que ha estat la primera reunió que ha tingut amb l'equip de govern de la ciutat.

"Hem copsat la voluntat de no quedar-ne al marge", ha reblat, en referència al procés constituent. Ara bé, Cuixart no ha anat més enllà, argumentant que és un debat que s'està produint en una comissió d'estudi al Parlament i encara s'ha de veure "com es lliga institucions i ciutadania". 

La capital és cabdal pel dirigent catalanista, i "construir un país i una nova Constitució no es pot fer sense comptar" amb ella. "No s'ha mogut d'on sempre ha estat, és a dir, en un sentiment sobiranista compartit per una entitat com la nostra", ha afirmat Cuixart.

Ajuda als refugiats

La reunió, però, ha anat més enllà dels temes referents al procés sobiranista. De fet, la temàtica principal ha estat la coordinació entre Ajuntament i Òmnium per ajudar els refugiats. Cuixart ha explicat que demanarà la implicació "activa" dels 55.000 socis que te l'organització.

"Entenem que és un dels grans reptes d'Europa i d'un país com el nostre", ha remarcat, alhora que ha reivindicat que "estem obligats a actuar amb corresponsabilitat" i que s'ha d'intentar "que l'arribada sigui el menys traumàtica possible". En aquest sentit ha apuntat la frustració tant seva com de l'alcaldessa de Barcelona de "no tenir estructures d'Estat" i "estar subjectes a les directives espanyoles i europees".