L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que els Mossos d'Esquadra actuïn a Gràcia, ja que ha assegurat que "els veïns no en tenen cap culpa" i que els "incidents s'han d'acabar". Colau ha assegurat al Matí de Catalunya Ràdio que els veïns "no volen helicòpters sobrevolant, no volen cotxes trencats, ni vidres per terra", tot i afegir que el que sí que volen "són les activitats positives que es feien al Banc Expropiat", i ha assegurat que per això cal una solució.

Colau s'ha volgut mostrar molt prudent i no ha volgut valorar si l'acció policial va ser proporcionada. "Sabem que aquestes actuacions no són fàcils, però a nivell institucional he de confiar amb la proporcionalitat", a això ha volgut afegir que algunes imatges que han sortit podrien indicar el contrari, però ha insistit que li falta un context per poder fer valoracions. Colau també ha assegurat que ahir va trucar al conseller de l'Interior, Jordi Jané, per ajudar a "calibrar la situació".

Els veïns, com a solució

Pel que fa a la solució del conflicte, l'alcaldessa ha assegurat que des de l'Ajuntament es va oferir donar continuïtat a les activitats del Banc Expropiat, però ha criticat que és difícil si els ocupants no volen tenir contacte amb l'administració. "No tenim interlocutors que vulguin interlocutor", ha afegit Colau.

L'alcaldessa, que ha defensat l'activitat del Banc Expropiat durant els cinc anys de funcionament, i ha assegurat que volen ajudar que les activitats positives es puguin fer, ha proposat que els veïns siguin els interlocutors per poder resoldre el conflicte de manera pacífica. 

Colau ha assegurat que no volen "tenir locals buits per motius especulatius igual que passa amb els pisos", i ha afegit que a l'Ajuntament li calen immobles per fer activitats. Tot i això, l'alcaldessa ha assegurat que aquest local és una propietat privada que ara la propietat vol recuperar, i ha defensat que el consistori no pot fer front al preu desorbitat que demanen pel lloguer, de 5.500€ al mes.

L'ajuntament va oferir mediació per correu

En una posterior roda de premsa, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explica que quan van intentar parlar amb els okupes aquests van rebutjar l'ajuda però els van proporcionar un correu electònic. Va ser a través d'aquesta vía que l'Ajuntament els va oferir mediar i buscar algun altre espai per poder seguir amb l'activita. Aquest correu, segons l'alcaldessa, encara no ha rebut resposta.