L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat la monarquia espanyola de "corrupta" i ha reclamat un referèndum perquè, segons ha apuntat, "no es mereix seguir acumulant privilegis i impunitat". Així ho ha dit en un missatge a través del seu Twitter amb l'etiqueta '#ReferéndumRepúblicaYa'.

D'aquesta manera, la líder dels comuns ha reaccionat a la informació periodística que diu que Corinna Larsen va declarar que Joan Carles I li va donar 65 milions "per gratitud" i no per amagar els diners. "El titular despista. En realitat és igual si va ser per gratitud o per amagar els diners. És un escàndol amb totes les explicacions possibles", conclou l'alcaldessa.

64,8 milions d'euros "per gratitud i amor" 

Corinna Larsen, l'examiga del rei emèrit Joan Carles I, va assegurar a la justícia de Suïssa que el monarca li va transferir 64,8 milions d'euros l'any 2012 "per gratitud i amor" i per "garantir" el seu futur i el dels seus fills, segons publica aquest diumenge el diari 'El País'. El rotatiu ha tingut accés a la declaració de Larsen a la fiscalia suïssa, fet el desembre del 2018. Segons Larsen, Joan Carles I no pretenia "desfer-se dels diners", sinó que eren un regal. "Era conscient que havia fet molt per ell", afirmava l'examiga del rei emèrit, que va dir a la justícia suïssa que el 2012 va ser "segrestada pels serveis secrets espanyols".

En la declaració, Larsen també va dir que no va preguntar pels diners, però que sabia que venien d'una "donació del rei Abdalá a favor de Joan Carles I". "No em van explicar el motiu de la donació, però es tracta d'una pràctica corrent entre reis, concretament a Orient Mitjà", va dir Larsen.