L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assistirà a la mobilització que les entitats sobiranistes han convocat per a l'11-S. "Com a alcaldessa, tinc més motius per assistir a la mobilització que no pas per no fer-ho", ha dit en una entrevista al 3/24. 

Colau ha explicat que ha pres aquesta decisió tenint en compte que és la Diada, que "estem en un context de reivindicació" i després de les amenaces judicials contra polítics catalans com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

Colau sí que ha reconegut que el seu partit, Barcelona En Comú, no ha pres una decisió al respecte i que es pronunciarà en les properes setmanes.   

Encara en relació a l'11 de setembre, l'alcaldessa ha afirmat que "ens sembla fantàstic" que la Generalitat hagi triat el Born per acollir els actes institucionals.

Tensió amb l'independentisme?

D'altra banda, Colau no ha volgut incidir en la tensió que s'ha evidenciat entre comuns i alguns sectors de l'independentisme en les darreres setmanes. 

"No vull politiqueig. La ciutadania està molt cansada", ha dit per després valorar els punts que uneixen el seu projecte amb el d'Esquerra: "Amb ERC tenim punts de coincidència programàtica molt amplis". 

Tot i així, ha retret al conseller de Justícia, Carles Mundó, les declaracions que ha fet en els darrers dies: "Em sembla un despropòsit que el conseller de Justícia digui que els Comuns som borbònics". 

"No m'he plantejat ser presidenta de Catalunya"

Colau ha confirmat la seva intenció de cloure la legislatura com alcaldessa de Barcelona, per afirmar que "no m'he plantejat ser presidenta de Catalunya". En aquest sentit, l'exlíder de la PAH s'ha referit al nou partit que l'entorn dels comuns vol crear el 2017, del qual ha dit que per conformar-lo caldrà "anar més enllà de les sigles". Preguntada sobre si serà ella qui liderarà aquesta nova formació, Colau ha conclòs que "estan sorgint lideratges interessants" a la política catalana.

En referència al govern municipal que Colau vol liderar fins que acabi el mandat, l'alcaldessa ha tornat a picar l'ullet a Esquerra, per llançar el missatge que "la porta segueix oberta" als republicans, per entrar a l'executiu, a més d'afegir que "de moment, va bé" el govern amb el PSC .