El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dijous que l'Ajuntament instal·larà llums de Nadal a la plaça Urquinaona com a símbol que Barcelona és una cuideu "de pau i de concòrdia", ha informat el consistori en un comunicat.

La plaça Urquinaona va ser el focus principal dels aldarulls de divendres per les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem, el dia en què els aldarulls van ser més intensos, i aquest anunci arriba després que l'Ajuntament informés que també il·luminarà la Via Laietana, un altre dels punts on s'han produït incidents en les mobilitzacions de les últimes setmanes.

Collboni ho ha dit durant l'acte de lliurament dels Premis Comerç de Barcelona, que reconeix els millors establiments comercials de la ciutat de 2019 i que en aquesta edició s'han presentat 92 candidatures, un 50% més que l'anterior.

L'alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que els comerços ajuden a teixir comunitat a Barcelona, especialment en moments difícils: "En moments especialment difícils com els que vivim és quan es valora més tenir un teixit comercial ric, distribuït entre tots els barris. En moments d'angoixa i incertesa, tenir el teixit de proximitat que té Barcelona és el que ens permet ser resilients i afrontar qualsevol repte".