L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat avui des de Madrid l'actuació de la Guàrdia Urbana en l'incident protagonitzat pel regidor de la CUP Josep Garganté, que va ser denunciat per coaccionar un metge. Garganté volia que el facultatiu canviés un informe mèdic i, d'aquesta manera, atribuir l'agressió a un manter a la Guàrdia Urbana. En relació amb els fets, Colau ha assegurat que el cos policial "ha actuat com havia d'actuar en tot moment".

Colau també ha assegurat que "les imatges del vídeo sorprenen i no agraden", i ha defensat que "ningú ha de dir a un metge què ha de posar al seu informe". Els partits de l'oposició barcelonina ja van demanar divendres passat a l'alcaldessa que demanés responsabilitats polítiques al regidor cupaire. Garganté, però, va assegurar que no dimitirà.

La CUP critica Colau

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha criticat les declaracions de Colau. Gabriel li ha llançat un dard des de Twitter, dient: "No era això, companys, no era això". 

El cas Garganté

El regidor de la CUP a l'Ajutament de Barcelona va intentar fer canviar un informe mèdic a un doctor del centre mèdic de Perecamps que va atendre un manter. El motiu era que durant una intervenció policial fa quinze dies a la zona del metro de Drassanes, un manter va quedar ferit i va anar al centre mèdic acompanyat dels policies.  

Garganté es va presentar al centre mèdic hores després dels fets, i va demanar entrevistar-se amb el metge. El regidor es va discutir amb el facultatiu pel contingut de l'informe mèdic, que assenyalava que el manter s'havia lesionat a causa d'una caiguda. Garganté volia que hi fes constar que li havien donat una empenta i, per tant, que es tractava d'una agressió. El metge, però, no va accedir a les peticions de Garganté, i va acabar denunciant el regidor de la CUP.

Garganté ara s'enfronta a un judici per un delicte lleu, que se celebrarà el 22 d'abril a la Ciutat de la Justícia.