La polèmica al voltant de l'incendi que ha calcinat el cotxe del regidor del PP de Barcelona, Josep Bou, continua viva. A través de les xarxes socials, el regidor dels populars va insinuar que darrere de l'incendi del seu vehicle hi havia motivacions polítiques, un fet que la investigació dels Mossos d'Esquadra ha descartat. Justament per això, l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha criticat a Bou, ja que "hores després de saber-se aquesta informació, el regidor Bou encara no ha rectificat les seves acusacions". La crítica de Colau no es limita a Bou, sinó a la resta de polítiques que van donar suport al regidor en les seves insinuacions. "Tampoc ho han fet l'alcalde de Madrid, Martínez Almeida ni altres figures públiques que es van posicionar públicament", ha reclamat l'alcaldessa en el seu canal de Telegram. 

L'alcaldessa de Barcelona ha subratllat en el seu missatge que ella mateixa va fer arribar la seva "preocupació i escalf a l'espera d'aclarir els fets" quan es va fer públic l'incendi del cotxe del regidor. Ara, però, considera que cal que Bou "rectifiqui i demani disculpes per les greus insinuacions fetes", quelcom que li ha demanat en privat i en públic, ha exposat l'alcaldessa. "Un càrrec públic no hauria de generar falses alarmes, ni difondre fakenews i especialment en el cas d’un regidor de Barcelona, no hauria d'atacar de forma tan irresponsable la reputació de la ciutat amb insinuacions", ha sentenciat. 

Incendi fortuït

Unes hores més tard que Bou denunciés l'incendi del seu cotxe el passat diumenge, els Mossos d'Esquadra han conclòs que el foc va ser degut a una avaria mecànica fortuïta. És a dir, no va ser un incendi provocat. Per tant, la hipòtesi que algú havia cremat el cotxe per discrepàncies ideològiques, com havia insinuat el regidor, és descartada per part de la policia.

Les autoritats ja van apuntar des d'un primer moment que es podia tractar d'un incendi fortuït, però es va advertir que calia esperar que els pèrits confirmessin les causes, com finalment ha succeït. Malgrat tot, molts dels suports que va rebre Bou apuntaven cap a la direcció que el mateix regidor havia marcat: la possibilitat que l'incendi fos provocat. En el seu compte de Twitter, el regidor popular va publicar: "M'acaben de cremar el cotxe. Esperaré l'atestat policial, però anuncio que res no m'aturarà en el compliment del deure i la feina". El missatge anava acompanyat de quatre fotografies del vehicle. Aquest ha estat, fins al moment, el darrer missatge a la xarxa que ha fet Bou sobre els fets, malgrat les demandes de Colau. 

Tuit Josep Bou

En un comunicat, el Grup Municipal del Partit Popular afirma que els Mossos s'han posat en contacte amb Bou per comunicar els resultats de les primeres inspeccions oculars del vehicle que apunten a l'avaria fortuïta. Tot i això, des del PP es remarca que es posaran en coneixement de la Fiscalia de Barcelona les amenaces rebudes per Bou. De manera que tant el regidor com el Grup Municipal segueixen deixant oberta la porta a la sospita.