"Hem estat patint una autèntica campanya d'atac polític al govern de la ciutat", amb aquesta afirmació versa tot el contingut del vídeo que l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha publicat a través del seu compte personal de facebook. L'alcaldessa reapareix abans del retorn a la feina i, a diferència de les seves declaracions a la Festa Major de Gràcia davant els periodistes, aquí es grava durant pràcticament nou minuts i parla obertament de la crisi de seguretat de Barcelona.

Colau agafa el compromís explícit que treballarà per millorar els índexs de furts i robatoris amb violència però en comptes de centrar-se amb les mesures que adoptaran, enumera tots aquells col·lectius que han utilitzat aquest problema per desprestigiar-la: "No em queixo, sé que va amb el càrrec i estem acostumats a que ens ataquin".

La crítica la centra principalment amb el govern de la Generalitat i el conseller d'Interior Miquel Buch, es sorprèn que ara reforci la ciutat amb 300 mossos i no ho fes abans de les eleccions municipals, i es pregunta: "Per què el conseller Buch quan es parla dels problemes de seguretat a la ciutat de Barcelona diu que això és cosa de la Colau?". Defineix de miop l'estratègia de Buch i que només hagi reaccionat quan ha començat a escoltar veus que demanaven que l'Estat espanyol enviés la seva policia. També lamenta l'atac que, segons l'alcaldessa, ha rebut dels mitjans de comunicació, la dreta espanyola i catalana i la inacció des de la Fiscalia de Barcelona. Podeu veure la seva crítica clicant el vídeo.

Durant tot el discurs, Colau reitera que va dirigit únicament als veïns i veïnes de Barcelona i emplaça a parlar-ne, o en aquest cas a emetre més vídeos, properament. Conclou que si fins ara no havia parlat sobre els problemes ho feia per "ser prudent, especialment amb temes tan sensibles com aquest que s'ha de tenir responsabilitat institucional i no contribuir al soroll mediàtic". I és en aquest aspecte on admet que ha de fer autocrítica i "parlar clar". 

L'alcaldessa considera que viu una campanya d'atac polític i alarmisme que és la mateixa que han viscut "a l'Amèrica Llatina, cada cop que arriben governs progressistes i independents que els hi han plantat cara". Colau agafa el compromís explícit dels objectius del seu partit i actuar amb independència del poder establert tot i que la seguretat, cal recordar, va delegar-la al Partit Socialista quan va formar govern.