Barcelona En Comú i Esquerra Republicana han arribat a un acord a l'Ajuntament de Barcelona de cara als nous pressupostos del 2016. Segons ha pogut saber El Nacional, els acords tenen un import global de més de 35 milions.

Entre els temes més destacats de l'acord, hi ha el desencallament de la Model, la construcció de pisos a Trinitat Vella, l'allargament fins als 15 anys de les condicions avantatjoses de la T-12 al metro de Barcelona, i una partida de 15 milions destinada a les obres de L-10 a la Zona Franca.

De moment, l'acord només ha estat assolit pels republicans. El PSC encara no hauria dit si accepta la proposta. Tot i això, encara que els socialistes s'hi sumessin, l'equip municipal d'Ada Colau necessitaria un vot de la CUP o d'algun altre grup per tirar-los endavant.

Els punts de l'acord

Els detalls concrets de l'acord no serà públics fins demà, quan l'alcaldessa Ada Colau i el líder republicà Alfred Bosch faran una roda de premsa conjunta. El que sí que se sap, però, són els acords proposats per ERC i acceptats per l'equip de govern municipal. 

Entre altres partides, en destaca la de 15M d'euros destinada a les obres de la Zona Franca. Els veïns ja fa temps que reclamen que el metro arribi a aquesta zona de la ciutat i, de fet, ja van arribar a un acord a l'octubre per treballar en aquest sentit. 

Una altra de les peticions dels republicans per desencallar els comptes de l'Ajuntament era el trasllat de la Model, que sembla que amb l'acord arribat entre les dues formacions ja s'hauria pogut desbloquejar. 

Com a punt final important de l'acord hi hauria l'allargament de l'edat de la T-12. L'acord inclou allargar fins als 15 anys l'edat perquè els menors puguin gaudir d'avantatges al metro i pagar-ne un preu més reduït.