El govern d’Ada Colau ha decidit eliminar la banda de música de la Guàrdia Urbana de Barcelona a més de dedicar la Unitat Muntada d’aquest cos a partir d'ara a patrullar zones forestals i vigilar el medi ambient.

Aquestes són algunes de les previsions que inclou el pla director elaborat amb l'objectiu de reduir les tasques protocol·làries o de representació de la Guàrdia Urbana, amb especial atenció a la Unitat Muntada, a la qual pertany la banda de música.

L’objectiu d’aquests canvis, que ja han estat comunicats als afectats, és reorientar aquests agents a tasques més pròpiament policials i de servei públic.

La banda de música fa més de 60 anys que funciona. Inicialment era exclusivament una banda de trompetes i, amb els anys, ha anat sumat altres instruments.

Pel que fa la Unitat Muntada, que té un pressupost de poc més de 3 milions d’euros, el pla assenyala que actualment està “vinculada a un context urbà, no rural”, la qual cosa provoca “obstacles operatius a l’hora de dur a terme la tasca policial”. Per aquesta raó, es passarà a vincular més amb l’àmbit forestal i oferirà formació i coneixement específic en la gestió d’emergències als espais naturals i “acostarà la Guàrdia Urbana a llocs d’accés més complex per orografia i camins no accessibles per a vehicles de motor”.