A un any vista de les eleccions municipals i tres anys després d’haver guanyat les eleccions, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau té clar que els propers comicis “han d’anar de Barcelona i no d’una altra cosa”, en una clara referència al procés de primàries per elaborar una llista unitària de forces sobiranistes proposat pel filòsof Jordi Graupera

En una conferencia al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Colau ha dit que “la política de bloc -tant independentista com unionista- és molt dolenta per la ciutat” i que el que necessita Barcelona és que es parli “d’ella i no d’altres coses”.

Sobre el ball de noms de futurs candidats a l’alcaldia, des del de Manuel Valls -possible candidat de Ciutadans- fins al de l'exconseller de cultura, Ferran Mascarell -que fa uns dies es mostrava partidari d'una llista unitària sobiranista-, l’alcaldessa ha dit que és “una mala notícia” que “es parli més de candidats” que no pas “del projecte de Barcelona”. “No hem de pujar murs, hem de fer aliances i acords en base a la ciutat”. Tot i això s'ha mostrat oberta a parlar amb tots els candidats que "acabin sent-ho".

Colau és conscient que la campanya electoral ja ha començat “més aviat del què ho fa normalment” i ha demanat els partits que aparquin la carrera per les municipals en tres grans temes: la lluita contra el narcotràfic al Raval, la regulació de les pujades abusives del preu del lloguer i baixar les tarifes del transport públic

Ni tramvia, ni funerària pública

L'alcaldessa de la ciutat ha reconegut que ha estat un mandat complicat i que no ha aconseguit tirar endavant dos projectes cabdals: el tramvia i la funerària pública. Sobre el primer ha dit que “la feina està feta” i que en el moment que “hi hagi voluntat política” el tramvia es podrà connectar. En aquest sentit ha culpat Esquerra Republicana d’haver-se fet enrere en la votació. Sobre la segona qüestió, la funerària pública, també ha destacat que “la feina està feta” i que en aquest cas ha estat el PSC qui no li ha donat suport.

Suport a Pablo Iglesias i Irene Montero

L’alcaldessa de Barcelona ha donat tot el suport als líders de Podemos Pablo Iglesias i Irene Montero i ha assegurat que si votés a la consulta interna promoguda per tots dos després de l’escàndol per la compra d’un xalet de 600 mil euros, votaria que sí “que es quedessin”, ha dit. Colau considera que fer una consulta és excessiu, que el tema s’ha “sobredimensionat” i que per “l’escarni” al que s’han vist sotmesos haurien de continuar. Això si, també ha assegurat que ella mai es compraria una casa de 600 mil euros.