L'exconseller de Cultura Ferran Mascarell ha defensat avui que els partits sobiranistes plantegin unes primàries conjuntes per elegir candidat a l'alcaldia de Barcelona i ha afirmat que, arribat el moment, "podria plantejar-se la possibilitat de participar-hi".

"Arribat el moment serien bones unes primàries obertes, encara que és una decisió que han de prendre els partits", ha sostingut Mascarell en una conferència que ha impartit a l'Ateneu Barcelonès, en la qual ha insistit que ara toca parlar del "projecte per a la ciutat" i no tant del candidat.

En la seva ponència ha defensat que el sobiranisme ha de demostrar que té un projecte de ciutat si vol guanyar l'alcaldia: "És important que el sobiranisme entengui que guanyarà el govern de Barcelona qui tingui un projecte millor de Barcelona". A l'acte hi han assistit l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta i candidata del PDeCAT a l'alcaldia, Neus Munté, i la diputada d'ERC al Parlament Magda Casamitjana, entre d'altres.

L'exconseller ha destacat la importància que tindran les eleccions municipals del 2019, en les quals "el populisme nacionalista d'Estat" voldrà "aterrar" a Barcelona i ha advertit que els partits sobiranistes no han de caure en la "parany" que els pararan.

"Barcelona necessita un projecte de canvi per vèncer el populisme nacionalista d'Estat que intenta aterrar a Barcelona. Aquestes eleccions tindran a veure amb això i seran significatives. Hi ha un populisme que intenta assaltar la capital catalana", ha assenyalat.

Així, Mascarell ha sostingut que el sobiranisme "ha d'anar a buscar 21 regidors" -que formen la majoria absoluta en el ple- ja que, en cas que els partits independentistes es presentin per separat i guanyin, ho farien "fragmentàriament", per això ha indicat que l'independentisme està a temps de "construir un gran moviment de canvi".

Munté, Bosch... i Graupera

Mascarell (Sant Just Desvern, Barcelona, 1951) va ser regidor del PSC a l'Ajuntament de Barcelona abans de convertir-se el 2006 en conseller de Cultura de la Generalitat amb el govern de Pasqual Maragall, un càrrec que va repetir el 2010 aquesta vegada sota el Govern d'Artur Mas, convertint-se en un dels fitxatges de l'anomenada "Casa Gran del Catalanisme" promoguda per l'exlíder de Convergència.

L'anunci de Mascarell es produeix en paral·lel a la resta de processos que han iniciat les diferents opcions sobiranistes de cara a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona: la militància del PDeCAT ha elegit Neus Munté com la seva candidata a l'alcaldia; el líder d'ERC al consistori Alfred Bosch repetirà com a cap de llista i el professor i periodista Jordi Graupera ha iniciat les seves pròpies primàries per a l'alcaldia.