L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a ERC i el PSC que "deixin de pensar en la batalla partidista i que comencin a pensar amb altura de mires, a fer polítiques d'esquerres, socials i comunes que són més necessàries que mai". Ha estat en l'acte 'Guanyarem amb tu', que s'ha celebrat aquest diumenge a les Cotxeres de Sants. Els ha demanat un front comú.

Colau ha criticat la campanya d'ERC, el PSC, el PDeCAT i Cs dient que volen "fer fora la gent comuna de les institucions". En l'acte han intervingut també el candidat de CatComú a les generals i quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, i el candidat de CatComú a les eleccions europees i eurodiputat, Ernest Urtasun.

A més, l'alcaldessa ha retret a la número dos de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, que mentre ha estat al Govern "no hagi fet res per Barcelona, més que imposar retallades en dependència, guarderies i seguretat".

També ha carregat contra el candidat a l'alcaldia per Cs i ex-primer ministre francès, Manuel Valls, afirmant que "no té arguments, té diners"; després ha exigit saber qui l'està pagant.

Asens i Urtasun

Per la seva part, Asens ha destacat que per a les eleccions generals vol anar a Madrid "no a bloquejar la governabilitat, sinó el tripartit de l'Ibex-35, el tripartit de la plaza de Colón" i ha explicat que demanaran que Catalunya sigui reconeguda com a nació i que els presos independentistes siguin alliberats.

Finalment, Urtasun ha defensat en la seva intervenció que a Europa "no hi ha futur sense que la política ambiental sigui al centre, sense un autèntic green new deal". Ha assegurat que no toleraran que el medi ambient sigui una moda. "No es defensa celebrant una exposició a Barcelona el 2030. El medi ambient es defensa amb polítiques concretes", ha afirmat Urtasun, amb referència a la proposta del candidat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.