L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat les dimissions immediates del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per l'escàndol de les converses filtrades. Així mateix, Colau ha reclamat que la Fiscalia obri una investigació per aclarir aquests possibles comportaments il·lícits penals. "Això en democràcia és absolutament inadmissible", ha afirmat l'alcaldessa. 

"El conjunt de la ciutadania i les institucions hem de reaccionar de forma unívoca, unida, per dir que aquestes pràctiques no ens representen, no són normals i no són acceptables", ha afegit. A més, ha criticat la reacció del ministre i la del president del govern espanyol, Mariano Rajoy: "Han pretès normalitzar-ho i dir-nos que no passava res", cosa que ella considera inacceptable.

Per això, Colau ha apel·lat els ciutadans a votar contra aquest tipus de polítiques aquest diumenge. A més, l'alcaldessa ha dit que "la ciutadania podrà fer assumir aquestes responsabilitats polítiques a través del seu vot", de manera que la gent tindrà l'última paraula sobre si el ministre no renuncia al càrrec.

Ada Colau considera provat que s'han estat "fabricant proves contra adversaris polítics", i creu que fins i tot Fiscalia ha d'investigar si hi ha conseqüències penals. Per a ella, les converses reflecteixen una "conspiració davant d'adversaris polítics" i un abús de poder perquè es basa en tota la força que té el Ministeri de l'Interior. Considera que "no deixa de ser una forma de corrupció", per la qual cosa ha apel·lat a la salut de la democràcia per reaccionar unànimement contra aquesta actitud.