L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dissabte a les institucions competents de repensar el protocol de víctimes del terrorisme, quan es compleixen dos anys dels atemptats del 17 A: "No hi ha hagut una resposta prou cuidada".

En declaracions a Rac1 l'alcaldessa ha subratllat l'"excel·lent" resposta inicial mantinguda, i ha lamentat que temps després s'han donat mancances.

Amb l'objectiu que "millori" en un eventual cas posterior, Colau s'ha referit a l'atenció a víctimes, ferits i afectats psicològics pels atemptats.

Ha defensat que el minut de silenci que tindrà lloc a les 10 hores d'aquest dissabte en el Pla de l'Os de La Rambla de Barcelona és un acte unitari en què les víctimes seran les protagonistes un "dia de recolliment".

"Les víctimes han de ser les protagonistes, no és dia per a interpretacions polítiques ni altres consideracions", ha destacat Colau.

També ha demanat una comissió d'investigació en el Congrés sobre els atemptats, com ja va demanar el ple de l'Ajuntament de Barcelona en una sessió extraordinària el passat 5 d'agost.