L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet costat aquest dijous a l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena, que pronunciarà el pregó de la ciutat el pròxim 20 de setembre, i s'ha dirigit a "sectors independentistes" que la critiquen: "Si no poden parlar amb Carmena, amb qui podran dialogar?". Carmena va defensar dimarts passat en una visita a Barcelona que Vox era "conseqüència" del procés i que no hi ha presos polítics, unes declaracions que van crear una forta polèmica entre el món independentista i fins i tot la CUP va demanar canviar de pregonera.

Colau, en la roda de premsa posterior a la primera Comissió de Govern després de l'aprovació del cartipàs municipal, que ha ofert al costat del primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, l'alcaldessa ha afirmat que ella sí considera que els líders independentistes són presos polítics i que va estar a favor de "la mobilització" de l'1 d'octubre, a diferència d'allò dit per Carmena en dates recents.

Tot i això, ha indicat: "no s'ha convidat a Carmena per la seva opinió sobre els presos o la situació catalana en concret sinó per la seva defensa del diàleg, més enllà de les opinions de cadascú". Colau ha subratllat que la que fora candidata d'Ahora Madrid en les recents eleccions municipals "sempre ha defensat el diàleg, la cooperació, el dret a decidir, i ha lamentat que hi hagi líders polítics a la presó".

Ha reivindicat així que "la política és que, dins la diferència, tinguem la voluntat d'entendre'ns, escoltar-nos i trobar solucions més enllà de les posicions extremes". També ha aplaudit que Carmena "ha demostrat sempre molt amor i afecte a Barcelona" i "ha protagonitzat la política de l'entesa, el diàleg i la proximitat entre Barcelona i Madrid".