La candidata de Barcelona En Comú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, ha considerat aquest dimarts una "molt bona notícia" que la CUP obri la porta a fer un pacte de govern amb BComú, tal com va assegurar l'alcaldable de la CUP, Anna Saliente, al programa 'Bàsics' de Betevé.

Colau ha celebrat que els cupaires vulguin "assumir responsabilitats en la governança de la ciutat". "Sempre serà una bona notícia que les forces progressistes es vulguin implicar en el govern", ha remarcat Colau, que ha criticat les "posicions de màxims" que ha tingut la CUP durant el mandat perquè eren "inassumibles", i els ha convidat a "assumir les contradiccions de la governança".

Saliente havia assegurat que esperen ser "claus en la governabilitat" del proper consistori. La candidata de la CUP ha explicat que tot dependrà dels "equilibris de força i quines propostes estan disposats a assumir del nostre programa polític”. D'aquesta manera, l'anticapitalista ha apuntat que "acords puntuals permeten arrossegar propostes cap a l'esquerra".