L'oposició de l'ajuntament de Barcelona ha sortit en tromba aquest matí contra l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, després que no hagi comparegut en la comissió de Presidència per donar explicacions sobre el concert als balcons que havia de costar al consistori 250 mil euros, equivalent al 50% del cost total del projecte que ascendeix a la quantitat total de 500.000 euros, segons s'ha sabut a través de la Gaseta Municipal.

En el lloc de l'alcaldessa ha comparegut el regidor Jordi Martí, que ha negat que s'hagués pres un "acord formal" amb la productora i ha defensat que es tractava d'una iniciativa cultural de "coporducció" amb la que la productora El Terrat- Mediapro no hi guanyava "ni un euro".

Unes explicacions que no han satisfet gens l'oposició, que ha acusat Colau d'"ególatra", de tenir "un excés de personalisme" i de buscar només "el seu propi benefici". Així ho han fet ERC i JxCat, que també li han demanat "autocrítica" i un "gir de 180 graus en el seu capteniment ètic".

Acusen Colau d'utilitzar l'ajuntament com a 'cortijo'

El republicà Jordi Coronas ha defensat que si Colau és "bona" per presentar la iniciativa ho ha de ser per donar explicacions i ha assegurat que, si no ho fa, els fa "pensar malament". A més, ha lamentat que el govern utilitzi l'ajuntament com el seu "cortijo" i ha assegurat que si els quedés "dignitat" donarien explicacions i farien "autocrítica".

Des de JxCat, el regidor Jordi Martí ha demanat que assumeixin "responsabilitats", ha acusat a l'alcaldessa de "mentir" i ha assegurat que no era una "regal a Barcelona", com Colau va defensar, sinó un "homenatge" a ella mateixa. A més, els ha demanat un "canvi" si colen seguir contant amb ells per futurs projectes, com ara l'aprovació d'uns nous pressupostos. 

A més, des de Ciutadans i Barcelona pel Canvi han retret que el contracte amb la productora fos a "dit" i no per concurs públic i que es fes amb una empresa a qui han acusat d'utilitzar "paradisos fiscals". Josep Bou, del PP, ha afegit que li sembla "immoral infantilitzar la societat" i ha lamentat que Colau volgués fer un concert per homenatjar les víctimes del coronavirus quan no ha decretat cap tipus de "dol oficial". 

Minses explicacions del govern municipal

El govern de la ciutat s'ha defensat de les crítiques assegurant que mai un alcalde ha comparegut en comissió d'aquestes característiques i ha defensat que l'alcaldessa sempre respon a les demandes de l'oposició. Pel que fa al polèmic concert, Jordi Martí, que és qui ha comparegut per part de l'ajuntament, s'ha limitat a defensar-se dient que no es va arribar a signar res.

El concert s'havia de celebrar el passat dissabte 9 de maig però va haver de ser cancel·lat per l'allau de baixes dels artistes després de saber-se que l'ajuntament hi posava 200.000 euros, tot i que finalment s'ha sabut que eren 250.000. Aquest diumenge, a més, es va saber a través de la Gaseta Municipal que el cost total del concert pujava a mig milió d'euros i que l'ajuntament n'assumia el 50% del cost.