L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat el suport a la vaga de fam que inicien aquest dissabte Jordi Sànchez i Jordi Turull. Colau ha assegurat a través de Twitter que "bloquejar recursos per impedir l’actuació dels tribunals europeus és un abús inadmisible" i ha afegit que un Tribunal Constitucional que actua d’aquesta manera "posa en perill els drets de tota la ciutadania".

També s'ha pronunciat al respecte la coordinadora general de Catalunya en Comú, Candela López, que ha defensat aquest dissabte en un acte a Castelldefels el "dret dels presos" a "obrir qualsevol via de protesta o lluita" per trobar una "sortida" a una situació que ha qualificat d'"intolerable".

López ha assegurat que "respecta la reivindicació" de Sànchez i Turull, després que s'hagi anunciat que faran una vaga de fam per reclamar un TC "imparcial i diligent". La coordinadora general de Catalunya en Comú ha lamentat l'"excepcionalitat" del moment i ha reiterat que continuaran treballant per "evitar la judicialització que s'està fent del tema".