"Els canvis més importants en l'àmbit global -en el canvi climàtic, l'economia, la igualtat i el futur de les democràcies- serà solucionat a les ciutats", assegura Ada Colau en un article a The Guardian. Colau assegura que els ajuntaments tindran molta importància en el futur, i per això, critica que a Espanya només "tinguin accés al 13% dels ingressos". L'alcaldessa aclareix al públic britànic que és una quantitat molt diminuta "si has de respondre immediatament als problemes del dia a dia en educació, sanitat, mobilitat i igualtat".

L'alcaldessa assegura que si les nacionals volen aconseguir portar a terme les seves polítiques amb èxit, hauran de comptar amb els governs locals "com a actors seriosos en l'àmbit global". Per això, aposta per fer una política "més cooperativa" entre governs, i que no sigui tant "competitiva".

Colau defensa en un article publicat aquest dijous pel diari britànic el paper de les ciutats, després de defensar-ho també a la cimera d'Habitat III de l'ONU, que es va celebrar aquests dies a l'Equador. Segons Colau, els governs nacionals són "ostatges" del segle passat, però aquest ja no és "el món real". Cal anar cap a una major cooperació amb els governs locals, si no ens inclouen, "fallaran".

També admet que les ciutats "perfectes no existeixen" i que "la ciutat democràtica està permanentment en conflicte i en permanent construcció". Per això, assegura que han d'estar obertes a la "innovació, han d'escoltar els ciutadans i mirar que fan les altres ciutats que estan fent millores constants".