L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la clausura definitiva del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Així doncs, el centre, que depén de Ministeri de l'Interior que està tancat des del mes de novembre per reformes, no reobrirà. 

En concret, ho ha anunciat el tinent d’Alcaldia de la capital catalana, Jaume Asens, en una piulada al seu compte de Twitter, i també des del mateix compte de Barcelona En Comú. Així han confirmat una notícia que ha avançat El Periódico, segons la qual el consistori ha buscat un estratagema legal per evitar la reobertura d’una instal·lació que està tancada per obres des de fa uns mesos.

L’Ajuntament ordenarà el cessament d’activitats d’un equipament que depèn del Ministeri de l’Interior, i que el ministre de l'Interior Jorge Fernández volia reobrir, i ho farà amb l’excusa que no té llicència d’activitat i que no compleix amb la normativa contra incendis. Des de l’Ajuntament han confirmat que l’ordre de cessament de l’activitat es produirà en les properes hores.

Els responsables del CIE van demanar permís per fer les obres al districte de Sants-Montjuïc, i va ser en aquest districte on es va descobrir que no tenia llicència d’activitat, com publica el rotatiu barceloní. La mateixa informació indica que el Ministeri de l’Interior va presentar al·legacions que han estat rebutjades. La decisió de l’Ajuntament de Barcelona ha estat comunicada aquest dimecres pel mateix Asens als grups municipals.