Després de concretar les restriccions en municipis de Barcelona, Lleida i Girona, l'Ajuntament de Barcelona s'ha vist obligat a cancel·lar totes les activitats culturals de la ciutat, entre elles el Festival Grec.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat les mesures "a contracor" a través del seu compte de Twitter. Colau ha explicat que, després de les peticions dels 13 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el Govern ha confirmat el tancament d'activitats culturals i esportives. "Haurem d'aturar El Grec i els equipaments culturals i esportius no podran obrir demà", ha lamentat l'alcaldessa.

Defensa de la cultura

L'alcaldessa de Barcelona ha assenyalat com a "incoherent" mantenir les terrasses i les platges obertes, però prohibir espectacles i esports que, segons assegura, "compleixen amb la normativa sanitària". Des del govern municipal, assegura que acompanyaran els sectors afectats per demanar "excepcions de sentit comú"

Altres alcaldes crítics amb el Govern

Alguns dels 13 alcaldes de l'Àrea Metropolitana de Barcelona també han expressat les seves reticències al nou document de Protecció Civil. L'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, ha assegurat en declaracions al 324 que els municipis de l'Àrea Metropolitana continuen amb dubtes. "Nosaltres volem ser corresponsables i gestionar una realitat que coneixem molt bé: les nostres ciutats", ha dit Balmón, i ha assegurat que això ja ho van demanar ahir i no van tenir resposta.

Per altra banda, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha tornat a demanar poder seure amb el Govern per gestionar de manera conjunta les noves restriccions. "Nosaltres no li vam demanar que ens ho aclarís, vam demanar poder tenir les xifres reals i coordinar-nos de manera conjunta", ha explicat Albiol en declaracions al 324. Sobre el nou document de Protecció Civil, considera que no és una resolució valenta i ha valorat com un "despropòsit" deixar que cada municipi prengui les seves mesures de gestió de les platges.