L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cridat en els últims dies al boicot a Amazon, però l'han enxampat venent els seus llibres i els de la seva parella, Adrià Alemany, a aquesta plataforma.

A Amazon es poden adquirir dos llibres de l'alcaldessa. Són Vidas hipotecadas, que repassa les seves experiències a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i Sí, se puede! Crónica de una pequeña gran victoria, també de la mateixa temàtica.

Colau se puede Amazon

Ada Colau Vidas Hipotecadas Amazon

Colau ha demanat que aquestes festes de Nadal no es compri a Amazon sinó al comerç de proximitat, i ha criticat la política d'aquesta empresa indicant que "no aporta valor afegit a Barcelona".

"Comprar en botigues de barri dona vida a les nostres ciutats i genera llocs de treball. Per això proposo que no comprem a Amazon: amb prou feines paga impostos i no dona vida als barris. El comerç de proximitat ens fa una ciutat forta i cohesionada", ha argumentat.

La mateixa empresa Amazon ha replicat l'alcaldessa, i ha recordat que treballa "amb més de 2.000 petites empreses i comerciants a Catalunya, que alhora lidera el rànquing de comunitats amb més pimes que venen a les botigues d'Amazon". També ha recordat que té un centre de desenvolupament de programari a Barcelona "que dóna feina a enginyers, desenvolupadors de programari, científics de dades i experts en aprenentatge automàtic i emmagatzematge en el núvol, a més d'un centre de suport per a PIME's al Sud d'Europa".