L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha aclarit aquest matí qui va oferir-li acabar la carrera d'una "manera fàcil" ni per què no va actuar en conseqüència i va denunciar els fets. Colau ha demanat reiteradament disculpes a la Universitat de Barcelona i ha assegurat que en cap moment volia sembrar cap ombra de dubte sobre aquest centre i sobre la universitat pública en general. "No vull que sembli que he insinuat alguna cosa sobre la UB o la universitat pública", ha repetit l'alcaldessa insistentment. "Ningú de la universitat m'ha proposat mai res", ha declarat.

Colau, en un to compungit, ha demanat disculpes reiteradament a la Universitat per les declaracions que va fer dijous al matí en què afirmava que una alta directiva d'una multinacional li va oferir d'acabar la carrera de Filosofia ―que va cursar a la UB― d'una "manera fàcil". "Va ser un comentari desafortunat", ha admès en més d'una ocasió. 

"Generar confusió"

L'alcaldessa, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que a primera hora del matí ha trucat al rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, per demanar-li disculpes per si "havia generat alguna confusió" sobre el funcionament de la universitat. Colau ha volgut deixar clar que en cap moment "ningú de la universitat m'ha ofert fer res irregular". L'alcaldessa ha volgut insistir que l'oferta li va venir del sector privat, encara que no ha volgut donar més detalls. "No tinc ni idea de què m'estava proposant", ha assegurat.

Colau s'ha lamentat "del soroll" que ha aixecat la seva "anècdota". Ha admès, però, que va fer "el comentari en un moment desafortunat", però s'ha volgut justificar afirmant que ho havia fet en un exercici de transparència.

Via legal

De la seva banda, el rector de la UB Joan Elias ha confirmat que l'alcaldessa Ada Colau li havia trucat i s'havia disculpat. Elias, que ha donat el tema per tancat, ha manifestat: "Si hagués dit que va ser un professor, li estaríem demanant el seu nom per via legal".