Les associacions de juristes i advocats Drets i Col·lectiu Praga s'han adherit a la manifestació independentista del 2 de juliol a Estrasburg

Coincidint amb la constitució del Parlament Europeu, les dues agrupacions han signat el manifest en defensa dels eurodiputats electes Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín i animen a la gent a anar a Estrasburg per denunciar la "violació flagrant de drets fonamentals de la ciutadania europea".

El manifest, amb 30.000 adhesions, denuncia que Espanya trasllada a Europa la seva estratègia de "repressió".  El text es llegirà durant la protesta convocada el 2 de juliol davant l'Eurocambra i reclamarà al Parlament Europeu que no permeti que l'Estat espanyol impedeixi que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín exerceixin com a eurodiputats.

El manifest també insta a la UE que assumeixi la iniciativa de promoure i fer de mitjancera en el diàleg entre Catalunya i l'Estat sobre el dret d'autodeterminació.

La plataforma Omplim Estrasburg, impulsora del manifest, ha informat a  tots els signants i entitats que hi donen suport que, un cop finalitzat l'acte central a la manifestació d'Estrasburg, una representació dels organitzadors anirà a la seu del Parlament Europeu a registrar una carta adreçada al president, Antonio Tajani, amb el manifest.

Amb aquesta acció, els organitzadors volen apel·lar la ciutadania europea per què els faci costat. A Estrasburg també anunciaran noves iniciatives a nivell europeu per tal d'aconseguir el seu suport en la lluita per la defensa de drets polítics fonamentals de tots els europeus.

Omplim Estrasburg han reivindicat que no van a la seu parlamentària europea només a manifestar-se, sinó que tenen la intenció "d'iniciar una batalla ciutadana" en defensa dels seus drets que ha de ser "ferma, contundent i sense embuts".