Joaquim Coello, l'empresari que va participar en la mediació entre Puigdemont i Rajoy l'octubre de 2017, ha assegurat a Catalunya Ràdio que el PSOE s'està plantejant "seriosament" cedir la titularitat dels ports i l'aeroport a la Generalitat com a mesura per aconseguir l'abstenció d'ERC a la investidura del president en funcions, Pedro Sánchez. 

L'empresari ha explicat que el PSOE ha posat aquestes demandes històriques sobre la taula de negociació. Coello ha subratllat diverses vegades que ell és partidari que ERC s'abstingui. 

Segons Coello, la regla d'or en tota negociació és "començar pel que és fàcil i deixar el més difícil pel final". Amb això, considera que ara és moment de pactar la investidura i després "ja hi haurà quatre anys per negociar la resta de coses".

Coello té clar que unes terceres eleccions no serien bones per al PSOE i que, de la mateixa manera, un govern socialista amb el suport del PP "també seria un desastre". Per tot això, l'empresari subratlla que "el PSOE ha de pactar tant sí com no amb ERC".

Finalment ha tornat a incidir en la seva "regla d'or" per a les negociacions: "Els indults, eliminar la inhabilitació, una consulta... tot això necessita temps. Si ara ERC posa això davant el PSOE amb urgència, la negociació serà massa difícil".