Les eleccions de diumenge passat van donar dos diputats canaris, una de Coalició Canària -Ana Oramas- i l'altre de Nueva Canària -Pedro Quevedo-. Aquesta vegada tots dos es van presentar en coalició; el 28-A el partit de Quevedo va aparellar-se amb el PSOE, per tant era més pròxim a poder donar suport a Pedro Sánchez. En canvi, Oramas ha repetit per activa i per passiva que mai no avalaria un govern que integrés Podemos. Ara, però, CCa ha aixecat el veto i apunten que "no seran un obstacle". 

Perquè a Sánchez i Iglesias els surtin els números de la investidura no poden escatimar ni menysprear cap suport. Cada diputat compta. El simple fet d'aconseguir que Oramas es mogués d'una abstenció a un vot favorable és cabdal. Si es manté en el no o l'abstenció no n'hi hauria prou amb que ERC també s'abstingués, sinó que socialistes i Podem haurien d'arrossegar Rufián al sí. 

De moment els canaris no confirmen quina serà la seva posició definitiva, i asseguren que dependrà de l'actitud de diàleg que trobin en el PSOE i, sobretot, del tracte que el futur govern Sánchez-Iglesias vulgui donar a Canàries.

La setmana vinent, l'equip negociador dels socialistes mantindrà una trobada amb Oramas i Quevedo.