La reunió de la Junta de Portaveus d’aquest dimecres a la tarda ha estat tensa. Sobre la taula, a petició de Ciutadans, hi havia la participació dels lletrats del Parlament en la denúncia de la cambra contra el jutge Pablo Llarena. Segons fonts parlamentàries, la tensió ha arribat fins a tal punt que el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha arribat a “coaccionar” els lletrats amenaçant-los de querellar-se contra ells per prevaricació.

Segons les mateixes fonts, durant la trobada, el secretari general del Parlament, Xavier Muro, ha deixat clar que, per a interposar la denúncia, no era necessària cap nova reunió de la Mesa, i que la interposició de la denúncia per part del president Roger Torrent “no entra en contradicció en cap cas amb l’acord de la Mesa” del passat 24 d'abril. Aquestes fonts han descrit la reunió com a "esperpèntica"

No obstant això, des de Ciutadans consideren que Torrent s’ha adjudicat “la representació del Parlament”, i que no ha fet cas de l’acord de la Mesa, que deia que els serveis jurídics estudiarien i exercitarien accions penals contra el jutge Pablo Llarena. Segons han assegurat, es va encarregar un informe als serveis jurídics i que no es va arribar a culminar en el moment de presentar la denúncia. Per tant, consideren que no estava emparat per l'acord de la Mesa.

La formació unionista també ha avançat que estudiarà possibles accions legals contra el president de la cambra per prevaricació, sense entrar en més detalls.