El ministre de l'Interior de Finlàndia, Kai Mykkänen, ha afirmat en resposta a una pregunta del fins ara diputat Mikko Kärnä, que el CNI espanyol va espiar el president a l'exili, Carles Puigdemont, en territori finlandès, de forma irregular i sense autorització. Kärnä ha fet pública la resposta del ministre.

Mykkänen afirma en la resposta que no preveu demanar més explicacions a les autoritats espanyoles, cosa que Kärnä ha lamentat. Ha anunciat que si el govern finlandès no actua, presentarà una demanda judicial.

El fins ara diputat va demanar informació al govern finlandès després que mitjans de comunicació espanyols van publicar que el CNI havia seguit Puigdemont en el seu viatge en cotxe des de Finlàndia, fins que va ser detingut a Alemanya. El perfil oficial de la Policia espanyola va reconèixer una "operació coordinada" amb el CNI.

El fins ara diputat es queixa que el CNI també va "monitoritzar" els seu mòbil quan recentment va viatjar a Alemanya i França, segons li va confirmar un agent d'intel·ligència.